In tuinen zien we steeds vaker betonnen sierbestrating terugkomen. Dit komt doordat sierbestrating van beton veel voordelen heeft. In deze blog geven we je meer informatie over sierbestrating van beton en gaan we wat dieper in op de voordelen van betonnen sierbestrating.

Groot aanbod

Betonnen sierbestrating is er in allerlei afmetingen, vormen en kleuren. Zo kun je een unieke bestrating laten aanleggen in je tuin, door allerlei soorten, maten, vormen en kleuren sierbestrating met elkaar te combineren. De keuze is reuze dus bekijk het aanbod eens van een betonspecialist als Wester-Beton en laat je informeren over alle mogelijkheden op het gebied van betonnen sierbestrating.

Kleurvast

Betonnen sierbestrating is kleurvast. Dit wil zeggen dat de kleur die de bestrating heeft, na jaren nog steeds hetzelfde zal zijn. Je hoeft er met betonnen sierbestrating dus niet bang voor te zijn dat de uitstraling die je met de bestrating creëert, na verloop van tijd zal veranderen doordat de kleur anders is.

Lange levensduur

Een van de grootste voordelen van beton is de lange levensduur. Beton is sterk materiaal dat lang meegaat. Of het nou regent, stormt of sneeuwt, beton is hiertegen bestand. Zo kun je jarenlang genieten van de betonnen sierbestrating in je tuin, zonder dat de kwaliteit ervan achteruit gaat.

Duurzaam/herbruikbaar

Met sierbestrating van beton ben je ook nog eens goed bezig, aangezien beton herbruikbaar is. Ben je betonnen sierbestrating zat of wil je het op een of andere manier wegdoen? Betonpuin kan verwerkt worden tot herbruikbaar cement, waardoor het eigenlijk gewoon recyclebaar is. Met betonnen sierbestrating haal je dus duurzame producten in huis.

Milieuvriendelijk

Ook is betonnen sierbestrating beter voor het milieu dan andere vormen van bestrating. Tussen de tegels zitten kieren, waardoor de bodem nog steeds gevoed wordt door vocht. De bodemvochtigheid wordt hierdoor behouden, en dit is weer positief voor het bodemorganisme. Betonnen sierbestrating is ook op het gebied van milieuvriendelijkheid dus een uitstekende keuze.

Lees verder in ons blog