Tippi tuinen

De verrassende voordelen van een hout betonschutting

schutting lelystad

De verrassende voordelen van een hout betonschutting

Geplaatst op

Mensen bouwen al eeuwenlang schuttingen en hebben hiervoor vele redenen: voor bescherming tegen dieren, maar ook om dieven te weren. De schutting is daarnaast een erfafbakening, om te laten zien waar de grenzen van het eigendom liggen. Een schutting biedt privacy en veiligheid. Maar voor welke afbakening kies je? Wordt deze van hout, staal, aluminium, smeedijzer, bamboe, hout of misschien van beton? In deze blog stellen we je voor aan de hout betonschutting. Schutting Lelystad helpt je graag de ideale schutting kiezen.

Voordelen

Wat maakt een hout betonschutting nu zo ideaal? Ten eerste zijn deze schuttingen zeer geluidswerend, waardoor ze ideaal zijn als erfafscheiding in een tuin naast een weg. Dan zit je lekker rustig in de tuin. De betonblokken blijven makkelijk 50 jaar staan. Het hout is duurzaam bewerkt zodat het ook erg lang meegaat.

Prefab

De constructie van een hout betonschutting is relatief gemakkelijk te plaatsen, echter raden we je wel aan gebruik te maken van de diensten van een professional. Op deze manier weet je zeker dat de schutting goed geplaatst wordt en heb je veelal garantie op de plaatsing van de constructie. Het gemakkelijker van deze schutting is dat het in de meeste gevallen een prefab constructie is. Wat houdt dit in? Prefab is een manier om snel te bouwen, of het nu gaat om huizen of schuttingen, prefab laat het bouwproces aanzienlijk sneller verlopen. Veel onderdelen van een prefab huis of schutting zijn al in de fabriek ‘voorgefabriceerd’ dit houdt in dat deze delen op locatie als een puzzel in elkaar gezet kunnen worden. Dat scheelt aanzienlijk in de bouwtijd.

Duurzaam

Door gebruik te maken van materialen die lang meegaan werk je mee aan een verduurzaming van de bouw. De lange levensduur zorgt ervoor dat er simpelweg minder bouwmaterialen geproduceerd hoeven te worden, dit scheelt weer in de vervuiling die komt kijken bij productie van goederen. Door het prefab karakter van de schutting is deze snel als een puzzel in elkaar zetten. Zo zal de aannemer minder vaak op de bouwlocatie hoeven te zijn en rijden er dus minder vrachtauto´s met bouwmaterialen naar je perceel. Op deze manier is de ecologische voetafdruk van je bouwproject een stuk kleiner.

Stijl

De hout betonlook zorgt voor een schutting waarmee je snel een strakke vormgeving aan je tuin kunt geven. Deze stijl past heel goed bij verschillende moderne tuinstijlen, zoals de industriële, de zentuin en de mediterraanse. Juist omdat de betonlook niet heel opvallend en overheersende is, laat deze veel ruimte voor de stijl van de tuin. Het is de ideale lijst rond je tuin.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden