Bij het uitvoeren van bouwprojecten, of het nu gaat om een kleine doe-het-zelftaken of grote professionele constructies, is het van belang om voor de juiste materialen en hulpmiddelen te kiezen voor een sterk en stevig eindresultaat. Bij dit soort projecten zijn kitten en lijmen bijvoorbeeld een belangrijk hulpmiddel. Neem nou bijvoorbeeld constructielijm. Deze lijm is enorm sterk en kan ervoor zorgen dat bepaalde materialen stevig aan elkaar vast blijven zitten en naden en groeven gedicht kunnen worden. In deze blog gaan we er dan ook wat dieper op in, om je zo de juiste uitleg en informatie te geven over deze lijm.

Wat houd constructielijm precies in

Constructielijm, ook wel bekend als de ideale bouwlijm, is een speciaal type lijm dat is ontworpen om een uitzonderlijk sterke hechting te bieden tussen verschillende materialen. Deze lijm is bijvoorbeeld goed toe te passen op materialen zoals hout, rubber, beton, metalen, kunststoffen en hardschuim. Deze lijm is dan ook geschikt voor zowel binnen als buiten projecten.

Hoe gaat het in zijn werk

Deze lijm is makkelijk en snel aan te brengen, dit komt doordat de lijm in dezelfde buis verwerkt wordt als bij kit. Als je de buis plaatst in een kitpistool, kun je gemakkelijk mooie dunne lijnen trekken. Uiteraard vergt dit wel wat geduld om gelijke lijnen te trekken. Tenzij je er mee wilt lijmen en er geen restanten achteraf zichtbaar zijn. Ondanks dat je een kitpistool gebruikt voor het lijmen van de voorwerpen is het aan te raden om handschoenen aan te doen. Als je namelijk met je huid in aanraking komt met de lijm is het erg moeilijk om dit weer van je huid af te krijgen. Wat dat betreft is het vrij krachtig spul.

Voordat je de lijm gaat gebruiken is het van belang om het oppervlakken waar je op gaat lijmen goed schoon, droog, stof- en vetvrij te maken, zodat de lijm optimaal kan vast blijven zitten.

Waar bestellen?

Voor het beste resultaat is het natuurlijk belangrijk om goede kwaliteit lijm aan te schaffen. Bij www.kittenenlijmen.nl vind je een ruim assortiment aan kit en lijm, waaronder de constructielijm.