Tuinmeubels zijn net als meubels voor in de woonkamer, slaapkamer, eetkamer of andere overdekte ruimte, onderhevig aan ontwikkelingen en trends met betrekking tot het design. Je ziet tegenwoordig steeds meer design tuinmeubelen en dit is niet voor niets; er zijn steeds meer grote merken die zich richten op een mooie uitstraling voor de tuin. In deze blog bespreken we de recente trends.

Ronde vormen

We zien een terugkeer van ronde en organische vormen in de tuinen. De strakke rechte hoeken en lijnen maken plaats voor een paar mooie ronde accenten. Niet het gehele moderne interieur wordt weggedaan, maar een paar prominente onderdelen zoals de tuinstoelen of de tafel zullen vervangen worden voor tuinmeubels met meer ovale vormen.

Kleinere tuintafels

De tuintafels waar je met zijn vieren of vijven aan kon zitten beginnen ook wat minder in trek te zijn. Je ziet steeds meer wat kleinere tuintafels die vaak ergens tegenaan gezet worden. Deze zijn, in tegenstelling tot bovengenoemde trend, vaker vierkant of rechthoekig omdat ze op die manier ruimte besparen.

Zonwering

Een erg leuke ontwikkeling is dat de parasol terrein aan het inleveren is. Tegenwoordig worden er alternatieven ontwikkeld voor de oude en vertrouwde parasol. Ontwerpers spelen vooral met het idee van een groot frame waar jaloezieën of (voornamelijk) lamellen op worden gemonteerd. Door de wat onhandige en vaak ook lelijke parasol uit de tuin te verwijderen, krijgt je tuin een veel modernere en opgeruimde uitstraling.

Boomstambanken- en tafels

De trend van een massieve tafel of bank bestaande uit een gehele boomstam veroverde een aantal jaar terug de woonkamers en eetkamers van verschillende huizen. Nu is het ook de beurt aan tuinen en veranda’s! Steeds meer zie je de grote massieve tafels en banken van natuurlijk hout een plek krijgen onder de zon! Het is niet volledig onderhoudsarm, maar het is wel prachtig om te zien!