Er zijn verschillende mogelijkheden om verduistering binnen aan te brengen en ze hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. Vandaag gaan we het hebben over rolluiken die toch eigenlijk wel zo ontzettend handig en stijlvol zijn dat wij er geen nadelen over kunnen verzinnen. We gaan je er meer over vertellen in positieve zin!

Veiligheid in de woning

Steeds meer mensen besteden meer aandacht aan de veiligheid in hun woning door allerlei voorzieningen treffen die het bijvoorbeeld inbrekers een stuk moeilijker maken om binnen te komen. Mensen hebben ook steeds meer waardevolle spullen in huis, zeker nu het thuis kopen door de coronacrisis vergroot is. Ze zijn veelal niet op vakantie geweest en hebben dus meer geld uitgegeven aan allerlei consumentenelektronica en dergelijke.

Door rolluiken aan te schaffen is het dus mogelijk om veel veiligheid en comfort te creëren voor thuis. We gaan je er meer over vertellen, maar niet alleen over de veiligheid, ook het onderwerp van stijl komt aanbod. 

Veiligheid met rolluiken

Hoe zit het nu eigenlijk met de veiligheid wanneer je rolluiken aanschaft? In tegenstelling tot zonsverduistering die aan de binnenkant van de woning zit, zijn rolluiken in de regel bevestigd aan de gevel en zijn ze met een druk op de knop naar beneden te brengen. Het punt is, dat ze de ramen en deuren dan afsluiten en dat het dan erg lastig wordt om de deur of ramen van buitenaf te forceren. Precies wat je wilt.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat rolluiken bijzonder gehekeld worden door mensen die slechte bedoelingen hebben met de huisraad van jou.

Veel mensen die bijvoorbeeld lang op vakantie gaan meerdere keren per jaar, natuurlijk wanneer dit mogelijk is in verband met corona, dan kiezen (kozen) ze vaak voor rolluiken omdat deze dus alles mooi afsluiten. 

Daarbij zorgen rolluiken ook voor een heerlijke verduistering en zorgen dat je interieur koel blijft. Zo hoefde airco niet zo hoog te staan.