Eikenhout komt in veel woningen voor. Steeds meer mensen kiezen voor eikenhout meubels. De reden hiervoor is dat eikenhout veel voordelen heeft. Door deze voordelen zien we in steeds meer huizen verschillende eikenhouten meubels, zoals tafels, kasten, ledikanten, stoelen, veranda’s, schuttingen en tuinhuisjes. In deze blog behandelen we de verschillende voordelen van eikenhout.

De natuurlijke look van eikenhout

Eikenhout heeft een erg natuurlijke look, waardoor je interieur een natuurlijke uitstraling krijgt. Ben je een liefhebber van landelijk interieur? Dan raden we het zeker aan om eikenhout meubels aan te schaffen. Het is ook een optie om eikenhout te kopen en zelf creatief aan de slag te gaan om je eigen eikenhouten meubel in elkaar te zetten.

Duurzame houtsoort

Met eikenhout haal je een houtsoort in huis die duurzaam is. Je kunt met meubels van eikenhout jarenlang genieten van de meubels, zonder dat de kwaliteit van het eikenhout achteruit gaat. Daarnaast zijn er soorten eikenhout die ook erg geschikt zijn om buiten te gebruiken. Dit maakt eikenhout prima materiaal voor het bouwen van een schutting, tuinhuis, veranda of andere toepassingen buiten.

Eikenhout is hard

Dat eikenhout tegen een stootje kan, is een feit. Eikenhout is een houtsoort die erg hard is. Dit maakt eikenhout een duurzame houtsoort. Je kunt eikenhouten meubels door de hardheid jarenlang gebruiken, zonder dat de meubels slijtage vertonen. De hardheid van deze houtsoort maakt het ook dat eikenhout zowel binnen als buiten toepasbaar is voor verschillende meubels. Bekijk de verschillende soorten eikenhout en bepaal op basis van kenmerken als kleur, hardheid, duurzaamheid en uitstraling welke soort eikenhout het beste bij je interieur past.

Goed combineerbaar met andere stijlen en vloerverwarming

Een ander voordeel van eikenhout is dat de houtsoort te combineren is met andere stijlen. Wil je graag een industrieel, landelijk of botanische sfeer in je woning hebben? Daar passen eikenhouten meubels perfect bij! Daarnaast is eikenhout ook combineerbaar met vloerverwarming. Zo kun je genieten van zowel vloerverwarming als de natuurlijke uitstraling van een houten vloer!