Er zijn vele soorten kunstgras die geschikt zijn voor diverse toepassingen. In dit blog gaan we in op de vragen welke soorten kunstgras er zijn en welke soort kunstgras geschikt is voor welke toepassing. Informeer uzelf goed zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Soorten kunstgras

Er zijn uiteenlopende soorten kunstgras: kunstgras voor de tuin, het balkon, een speelveld, gekleurd kunstgras, maar ook kunstgras voor binnen. Er zijn zelfs opties waarbij het kunstgras een logo draagt. Erg bijzonder natuurlijk. We nemen de soorten hieronder even met u door.

Kunstgras voor in de tuin

Kunstgras voor in de tuin wordt vaak ingestrooid met zand voor de stevigheid. Zo kunnen de kinderen er lekker op spelen. Het voordeel van kunstgras is dat het onderhoudsarm is en eenvoudig zelf te leggen. Het ziet er zo realistisch uit dat het niet van echt te onderscheiden is. Kunstgras voor in de tuin is een echte aanrader als u wilt genieten van een natuurlijke look, maar niet veel tijd aan onderhoud kwijt wilt zijn.

Kunstgras voor op het balkon

Het verschil tussen kunstgras voor het balkon en de tuin is niet zo heel groot. Kunstgras voor op het balkon heeft een lagere poolhoogte en hoef niet ingestrooid te worden met zand. Het voordeel van kunstgras is dat het aanvoelt als echt gras. Dat zorgt voor een bijzondere ervaring op het balkon. In een mum van tijd heeft u een onderhoudsarme tuin waarvan u kunt genieten.

Speelveld van kunstgras

Een speelveld van kunstgras is ideaal. Het kan in verschillende vormen, kleuren en belijningen worden gemaakt. Jong en oud genieten hierop van hun favoriete sport. En u wordt een stuk minder vies door kunstgras in vergelijking met echt gras. Dit kunstgras moet met ongeveer 15 kilo instrooizand worden ingestrooid. Een goede basis om tennis, voetbal of volleybal op te spelen.

Gekleurd kunstgras

Gekleurd kunstgras is in de gekste kleuren te krijgen. Als u dat groen een beetje saai vindt, is kunstgras met een afwijkende kleur een erg leuk alternatief. Wij vinden roze kunstgras opzienbarend en erg grappig om te zien, dit behoort ook tot de uitgebreide mogelijkheden van kunstgras. Erg leuk voor in een kinderkamer.

Kunstgras met een logo

Een logo op de grasmat is erg leuk voor voetbalclubs. Ook deurmatten en lopers van kunstgras stelen de show met een logo. Het logo van uw sportclub of bedrijf kan hier eenvoudig op worden verwerkt. Ontdek de mogelijkheden van de verschillende soorten kunstgras.