Als je een beetje een wat grotere tuin hebt, dan wil je hier misschien graag een mooi en bijzonder tuinhuis op (laten) zetten. Er zijn erg veel verschillende soorten tuinhuizen, maar als je het een beetje luxe wil aanpakken, dan maak je er meteen wat moois van. In deze blog beginnen we met het fundament van je nieuwe tuinhuis: de vloer. Welke vloeren zijn goede en mooie keuzes voor wat betreft leggen van de basis voor de inrichting van je tuinhuis? In dit artikel geven we je een aantal tips over het ontwerp en de inrichting en hoe je keuze voor een bepaalde type vloer hier effect op heeft.

#1: een eenvoudige tegelvloer

Als je kiest voor een vloer met tegels, dan zit je eigenlijk altijd wel goed. Zeker wanneer het de robuuste en sterke stoeptegels betreft die je vaak ook ziet op de stoep. Deze tegels heten informeel dan ook zogenoemd stoeptegels. Toch zijn ze geschikt voor een tuinhuisje waar je vooral spullen zult opbergen en de fietsen zult neerzetten. Stoeptegels zijn een goedkope en duurzame aankoop en hoort daarom thuis in dit artikel.

#2: een gietvloer

Als je wat grootser uitpakt en je graag een tuinhuisje wil hebben waar je ook nog leuke activiteiten kunt ondernemen en die je toch al van plan was om te isoleren, dan kun je kiezen voor heel veel verschillende soorten vloeren. Als we er dan toch een mogen aanbevelen dan raden we je aan om te kijken voor een gietvloer. Gietvloeren zijn namelijk uitstekend om ervoor te zorgen dat je een goede degelijke vloer hebt die niet snel beschadigd, waterafstotend is en ook nog goed past bij veel verschillende soorten interieurstijlen en inrichting die je overweegt voor je tuinhuis.

#3: een betonvloer

Ten slotte is het de moeite waard om te overwegen om een betonvloer te nemen. Dit is wel misschien wat minder mooi, maar het zorgt er wel voor dat je een naadloze en egale vloer in je tuinhuis krijgt. Dit is een voordeel ten opzichte van een vloer met stoeptegels aangezien er dan zo nu en dan iets tussen de naden kan komen te zitten. Dat is vooral erg vervelend als je regelmatig in het tuinhuisje zult gaan klussen.