Het coronavirus zorgt voor een zeer unieke en onzekere periode in de samenleving. De overheid verplicht mensen om in grote groepen bij elkaar te komen, scholen en horeca zijn gesloten en alle sportcompetities zijn per direct gestopt. Bovendien zijn veel vakanties geannuleerd waardoor we een onzekere zomer in het vooruitzicht hebben. Een nieuwe vakantie boeken is momenteel niet verstandig of zelfs niet eens mogelijk. We zullen daarom rekening moeten houden met een zomer in eigen land. Om de komende zomer toch nog heerlijk te kunnen genieten en ontspannen, geven we je in dit blog enkele tips om je tuin om te toveren tot een ware oase van rust. 

Voldoende groen

Zijn de planten in jouw tuin wel aan vervanging toe of ligt de boel er levenloos bij? Verzorg de kleurrijke bloemen en planten, deze zorgen namelijk voor een natuurlijke oppepper in de tuin. Daarentegen kunnen groene of witte planten zorgen voor een onwijs rustige sfeer in je tuin. Naast een rustgevende uitstraling zorgt de aanwezigheid van planten en bloemen ook voor een natuurlijke geur in je tuin. Ook deze geur draagt bij aan kalmerende werking die een tuin kan hebben. 

Natuurlijke geluiden

Water heeft een erg kalmerende werking, waardoor een vijver of fontein erg geschikt is om een rustgevende sfeer in je tuin te creëren. Bovendien kun je vissen toevoegen aan je vijver, hetgeen ook een kalmerende werking heeft. Door een grote hoeveelheid aan planten aan je tuin toe te voegen zullen ook steeds meer vogels zich laten zien. Op die manier zorg je ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen van een mooi, natuurlijk uitzicht en natuurlijke geluiden. 

Wellness

Wanneer je voldoende ruimte tot je beschikking hebt, is het een idee om je tuin te voorzien van elementen die ervoor zorgen dat je ultiem kunt ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een hottub, zwembad of sauna. Een sauna kopen en plaatsen in je eigen tuin zorgt voor een ultiem ontspanningsgevoel. Je kunt alle afvalstoffen eruit zweten om vervolgens een frisse duik te nemen in het zwembad. Dit zorgt voor een fris en schoon gevoel. 

Rustgevende tinten

Ontspannen in je eigen achtertuin kan alleen wanneer je een jouw tuin hebt voorzien van een mooie loungeset. Denk bij het kopen van een loungeset goed na over de sfeer die jij wilt creëren in je tuin. Wanneer je een rustgevende sfeer wilt bereiken, is het verstandig om te variëren in lichte kleuren.