Het is weer bijna zover de zomer en de lente komen eraan en wanneer dit het geval is willen de mensen natuurlijk graag genieten van hun zomertuin. De tuin is steeds meer het privé plekje onder de zon waar we kunnen genieten van het buitengevoel.Na een lange tijd tussen 4 muren willen we weer eventjes de benen kunnen strekken en een frisse neus halen. De tuin is een plek waar mensen graag bij elkaar komen. We zien dit dan ook als een belangrijke sociale kern die hoort bij de moderne woning. Wij geven in deze blog jou een aantal tips cadeau waarmee je gemakkelijk de basis voor de zomertuin in kan richten. Een zomertuin komt elk jaar terug op een net even wat andere manier, dus wanneer de basis dan permanent en goed is, dan zul je elk jaar optimaal kunnen genieten van je zomertuin.

Tips en tricks voor de zomertuin 

Je kunt van alles doen om de tuin buiten helemaal op orde te maken zodat je, wanneer het weer mooi is, met familie en vrienden kan genieten van alles wat een zomertuin je te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue of een gezellige maaltijd onder een pergola of op een terras. Dat zijn nu echt van die basis dingen die je gewoon heel graag wilt realiseren in de tuin. Andere zaken die zou kunnen maken zijn tuinhuizen en tuinkasten. Wanneer je kijkt op https://gardenspace.nl/, dan zie je direct welke mooie opties er allemaal op dit gebied zijn. 

Tuinstijlen: mediterraans / zenstijl 

Wij vinden het erg mooi om te kiezen voor tuinstijlen die je niet zo vaak ziet in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de mediterraanse of de zenstijl. In deze stijlen wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, in de eerste vind je bijvoorbeeld veel mooie tegeltjes die we in mediterraanse landen vaak vinden, maar ook het gebruik van terracotta is een evergreen. Daarnaast zien we in de zenstijl verschillende natuurlijke materialen als bamboe en natuursteen gebruikt worden. Ook daar vinden we daar bijvoorbeeld de vijver met een fontein en eventueel een boeddhabeeld. Natuurlijk kun je in de mediterraanse tuin ook van alles doen met een vijver. Veel plezier in je tuin en maak er iets moois van.