Een eigen plek, een eigen hek. Een tuin ook. Een prima manier om te ontspannen door creatief bezig te zijn met je tuin. Natuurlijk is het fijn om een beetje inspiratie te krijgen. Daar zijn wij goed in! Daarom in deze blog een beetje hekwerkinspiratie! Lees snel verder en doe er je voordeel mee.

Hekwerkstijlen

Doormiddel van verschillende hekwerkonderdelen bouw je het hekwerk van je keuze. Er zijn verschillen stijlen voor hekwerken waar je uit kunt kiezen. We nemen hieronder de meest bekende met je door:

  • Industriële stijl
  • Victoriaanse stijl
  • Franse stijl
  • Gotische stijl
  • Romeins

De industriële stijl wordt gekenmerkt door een eenvoudig ontwerp. Staal is een materiaal wat we vaak zien binnen de industriële stijl. Victoriaans is weelderig en lieflijk, denk aan bloemen en natuurlijke motieven. De Franse stijl heeft rechte spijlen en die zijn vaak met elkaar verbonden. Ze lopen vaak uit in een punt. Deze punt heeft de vorm van een Franse lelie. In de gotisch stijl zien we veel krullen en in de Romeinse komen we diagonale kruizen tegen. Deze stijlen zijn in uiteenlopende tijdperken en gebieden ontstaan. Leuk om te zien dat we tegenwoordig nog steeds kunnen genieten van deze boeiende ontwerpen.

De tuin als plek van ontspanning

Het moderne leven is hectisch en er wordt veel gevraagd van ons. Dan is het wel belangrijk om tot rust te komen. In de tuin kan dat heel goed. Dit is al aan de hand bij het ontwerpen van de tuin en natuurlijk tijdens het genieten van een zomeravond met familie en vrienden. Ze zeggen wel eens: hard werken, goed eten. Vooral dat laatste kan heel goed in een zomertuin. Veel mensen zeggen dat ze weer in tune komen met de natuur. Zo veel kan een mooie tuin voor je betekenen.

Conclusie

Er zijn verschillende stijlen tuinhekken waarmee jij je tuin kunt inrichten. Laat je inspireren en kies de mooiste voorbeelden uit.

Meer ontdekken!

Nieuwe trends voor tuinmeubels! De tuin bestraten? Check hoe het zit!